måndag 5 oktober 2015

Kyoto - Jessica

Om det är något folk säger att man MÅSTE göra när man är i Japan så är det ett besök till Kyoto. Det ligger ca 40 mil utanför Tokyo, men vi åkte på ett av världens snabbaste tåg så det tog oss bara runt 2 timmar att komma fram och jag sov hela vägen så för mig gick det supersnabbt ;).

Kyoto är en stor stad full av vackra tempel och andra hela platser. Vi fick dock reda på att det mesta stänger kl 17.00 på söndagar, så tyvärr hann vi inte gå in på alla ställen vi ville, men vi hann med Fushimi Inari Shrine som alla säger är ett måste. Det var riktigt häftigt, de hade en lång walkway som man kunde gå, även om det var såååå jobbigt, så var det väldigt häftigt. Varje pelarna ni kommer att se på bilderna är gåvor från folk som vill bidra till denna heliga plats.


Halvvägs upp-Helt slut Det fanns MÅNGA sätt att be i dessa tempel. Här är ett av dem. Man målar en bild och skriver en bön på baksidan. Vissa var riktigt bra!


Vi hade tur och fick se ett brudparKyoto var väldigt vackert, men som stad så gillar jag Tokyo mer. Hit åker man för att uppleva gammalt, i Tokyo upplever du nytt och det är en mer avslappnad känsla i staden. Imorgon är vår sista dag här eftersom vi åker tidigt på onsdagen. Vi vill verkligen inte hem eftersom vi känner oss väldigt hemma här, men allt har ett slut, så dax att komma hem till kalla Sverige där vi kan gräva ner oss i en massa anime serier istället så vi fortfarande har kvar lite vibbar av Japan ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar